December 7, 2016

Maria Kärkkäinen

Hei, nimeni on Maria ja olen koulutukseltani urheiluhieroja.

Valmistuin Suomen urheiluhierojaopistosta joulukuussa 2010 ja olen toiminut ammatinharjoittajana omalla toiminimellä valmistumisestani lähtien.

Vuosien varrella olen hankkinut lisäkoulutuksia muun muuassa kinesioteippauksesta, kuumakivihieronnnasta sekä triggerpisteistä ja niiden käsittelystä.

Triggerpiste tekniikkaa käytänkin usein osana hoitoa.

Olen intohimoinen oppimaan ja ymmärtämään uutta ja alaan liittyviä koulutuksia onkin tulossa lisää!

Kuuden vuoden aikana olen saanut kunnian työskennellä ja olla tekemisissä mahtavien ammattilaisten kanssa joilta olen oppinut laaja-alaisesti anatomiaan liittyviä tietoja joita sovellan omassa työssäni.

Asiakasta neuvon korostamalla että hieronta ei ole kertaluontoinen ratkaisu lihasperäisiin ongelmiin vaikka ne saattavatkin helpottua, asiakas voi hieronnan lisäksi aktivoitua ja tehdä tarvittavat muutokset ongelmien ratkaisuun, näin on suurempi todennäköisyys siihen että ongelmat pysyvät poissa tai eivät kasva kivuliaisiin mittasuhteisiin.

Kiireessä ja stressissä ihminen vähentää itseensä panostamista, vaikka juuri näissä tilanteissa pitäisi toimia toisinpäin jotta pysyisi työ- ja toimintakykyisenä.

Panostus voi myös olla puolen tunnin tavoitteeton kiireetön hermolepo hieronnan parissa.

Uskon että jokainen toimii ja tekee omien mahdollisuuksiensa mukaan!

Harrastuksiini on vuosien varrella kuulunut ja kuuluu muun muassa crossfit, juoksu, saliharjoittelu, ratsastus, sauvakävely sekä yoga. Uskon että urheilussa (ja elämässä) on tärkeää kuunnella itseään ja kroppaansa, pakkotoistot ovat taakse jäänyttä elämää ja niistä luopuminen on ollut parhain tunne, aina ei tarvitse rääkätä itseään voidakseen hyvin, vähempikin riittää.

Tärkeintä on kropan ja mielen yhteisymmärrys!

Jouduin lopettamaan polvivammojen takia rakkaan juoksuharrastukseni (toivottavasti vain toistaiseksi!) mutta löysin vanhan kipinän uintiin joka onkin ykköslajini tällä hetkellä.

Omien urheiluvammojeni myötä olen syventänyt tietouttani vammojen syistä ja seurauksista, virheasennoista sekä lihasketjujen toiminnasta sekä lihasten kireyksistä liikkumattomuuden seurauksena ja toivonkin että voin näillä tiedoilla auttaa asiakkaita joko ennaltaehkäisemään vammojen syntyä tai helpottamaan vammojen jälkeisiä ongelmia.

Meillä FixUssa ymmärretään että eri hierojilla käyminen auttaa asiakasta, jokaisella meistä on oma kädenjälki ja omat vahvuutemme ongelmien tunnistamisessa, tule rohkeasti testaamaan!