7 joulukuun, 2016

Maria Kärkkäinen

Hei, nimeni on Maria ja olen koulutukseltani urheiluhieroja.

Valmistuin Suomen urheiluhierojaopistosta joulukuussa 2010 ja olen toiminut ammatinharjoittajana omalla toiminimellä valmistumisestani lähtien.

Vuosien varrella olen hankkinut lisäkoulutuksia muun muuassa kinesioteippauksesta, kuumakivihieronnnasta, mobilisoinnista, fascioista, purentalihaksista sekä triggerpisteistä ja niiden käsittelystä.Käytänkin, koulutuksissa ja vuosien varrella oppimiani tekniikoita, kaikissa hieronnoissa  koska koen asiakkaan saavan näin parasta mahdollista hoitoa. 

Hieronta vuosieni aikana olen saanut kunnian työskennellä ja olla tekemisissä mahtavien ammattilaisten kanssa joilta olen oppinut laaja-alaisesti anatomiaan liittyviä tietoja joita sovellan omassa työssäni.

Asiakasta neuvoisin korostamalla että hieronta ei ole kertaluontoinen ratkaisu lihasperäisiin ongelmiin vaikka ne saattavatkin helpottua,  asiakkaan kannattaa hieronnan lisäksi aktivoitua ja tehdä tarvittavat muutokset ongelmien ratkaisuun, näin on suurempi todennäköisyys siihen että ongelmat pysyvät poissa eivätkä kasva kivuliaisiin mittasuhteisiin.

Kiireessä ja stressissä ihminen vähentää itseensä panostamista, vaikka juuri näissä tilanteissa pitäisi toimia toisinpäin jotta pysyisi työ- ja toimintakykyisenä.

Panostus voi myös olla puolen tunnin tavoitteeton kiireetön hermolepo hieronnan parissa.

Harrastuksiini on vuosien varrella kuulunut ja kuuluu muun muassa uinti, crossfit, juoksu, saliharjoittelu, ratsastus sekä jooga. Uskon että urheilussa (ja elämässä) on tärkeää kuunnella itseään ja kroppaansa, aina ei tarvitse rääkätä itseään voidakseen hyvin, vähempikin riittää.

Jouduin lopettamaan polvivammojen takia rakkaan juoksuharrastukseni (toivottavasti vain toistaiseksi!) mutta löysin vanhan kipinän uintiin joka onkin ykköslajini tällä hetkellä.Tein harrastuksesta ”ammatin” ja  valmistuin uimaopettajaksi marraskuussa -20, uintiopetuksenkin tiimoilta voi minuun ottaa yhteyttä!(Myös lasten uimaopetusta.)

Omien urheiluvammojeni myötä olen syventänyt tietouttani vammojen syistä ja seurauksista, virheasennoista sekä lihasketjujen toiminnasta sekä lihasten kireyksistä liikkumattomuuden seurauksena ja toivonkin että voin näillä tiedoilla auttaa asiakkaita joko ennaltaehkäisemään vammojen syntyä tai helpottamaan vammojen jälkeisiä ongelmia.

Meillä FixUssa ymmärretään että eri hierojilla käyminen auttaa asiakasta, jokaisella hierojalla on oma kädenjälkensä sekä omat vahvuutensa ongelmien tunnistamisessa, tule rohkeasti testaamaan!